Remontin keskeltä kajahtaa

16.8.2017

Täällä meillä kotona on nyt kohta viikon ajan ollut lattiaremontti käynnissä. Mikrosementtiä on valettu remonttimiehen toimesta pikkueteiseen, isoon eteiseen ja keittiöön. Sitä on myös kuivateltu urakalla, viikonloppuna ja alkuviikosta kun oli kostea sää. Nyt tänään ollaan siinä pisteessä että remonttimies on tällä hetkellä hiomassa lattiaa ja sitten hän lakkaa ensimmäisen pintakerroksen. Illemmalla hän lakkaa toisen pintakerroksen ja kellohan on tuolloin..noin 21-22:00. Eli huomenna torstaina saamme tämän suunnitelman toteutuessa tallustella jo uudella lattialla!



Näkymä lattialämmitysvalun jälkeen


Ja miksikäs sitten otsikossa lukee ”remontin keskeltä kajahtaa”? No siksi että kaikki ei ole sujunut kuten siellä Stromsössä sujuu. Mutkia on ollut matkassa ja rakas aviomieheni on ollut hiukan pinna kireällä. Itse puolestani olen evakossa vanhimman poikani huoneessa, Vääpeli-kissan kanssa. Kissa tosin on hyvin tyytyväinen tilanteeseen, kunhan vain saa olla kyljessäni kiinni. Rakas aviomieheni on nyt kulkenut olohuoneen ikkunan kautta sisälle, päästäkseen nukkumaan. Unohdimme myös pelastaa kahvinkeittimen lattiavalun alta, joten aamukahvihammasta kolottaa.




Onnellinen Väpä remontin keskellä


Omalle vastuulleni otin meidän pikkueteisen remontin. Tilasin sinne kokopitkät peililiukuovet, jotka saapuvat viikolla 35. Tuolloin tulee myös remonttimies asentamaan ne paikalleen. Sitten vain ulkovaatteiden ripustus takaisin paikalleen. Sisustan vielä hiukan ovien asentamisen jälkeen, sijoittelen paikalleen uuden eteispenkin, seinänaulakon ja maton. Ehkäpä sitten istahdan siihen eteispenkille hörppäämään ansaitut tuparikaffet ihan omaksi ilokseni!

Isoon eteiseen olen panostanut maalaamalla ovien karmit Helmi-maalilla uudestaan valkoisiksi ja yhdelle seinälle maalaan Veistos-sävyllä uuden vaalean maalipinnan.




Sisäoven karmien maalaamista jättimasun kanssa raskausviikolla 33...



Helmi-kalustemaali teki kaunista jälkeä!



Ja ison eteisen seinä Veistos-sävyllä kauniin vaaleaksi!


Huomenna saan näillä näkyminen lapseni kotiin, sillä kunhan uudella lattiallamme saa kävellä, pääsevät hekin sänkyihinsä taas nukkumaan. Uusperhejärjestely kun meillä kyseessä, niin onneksi ei tarvitse etsimällä etsiä majapaikkaa remontin takia.

Pohdiskelin tässä remontin keskellä myös uusperheen dynamiikkaa. Sitä että uusperheessä vanhemmat ovat ensisijaisesti pariskunta, jonka ympärille itse uusperhe on muodostunut. Heidän keskinäinen rakkautensa on koko uusperheen perusta ja pohja. Sitä kannattaa vaalia ja sitä ei kannata unohtaa. Lisäksi uusperheen vanhemmat tuovat perheeseen lapsensa ja ovat tietysti molemmat omille lapsilleen vanhempia, ja päävastuussa näistä omista lapsistaan sekä heidän asioistaan.

Uusperheessä ”puolivanhempien” rooli hioutuu ja määräytyy myös ex-puolisoiden toimesta. Jos lapsen toinen vanhempi antaa yksityisyyttä, rauhaa ja vapaat kädet, on hyvinkin yksinkertaista toimia puolivanhempana. Jos taas tämä toinen vanhempi vaikkapa kyttää puolivanhemman tekemisiä/sanomisia/jne ja jakaa määräyksiä, tai jopa vielä esimerkiksi purkaa omaa katkeruuttaan haukkumaviesteillä.. on puolivanhempana toimiminen varmasti haastavampi kakku.

Ihmisillä on aina oikeus ja on myöskin tervettä osata rajata elämästään negatiiviset ja kuormittavat elementit pois. Jokaisella meistä on oikeus elää onnellista ja turvallista elämää, johon eivät kuulu ulkopuolisten määräykset tai esimerkiksi ilkeät arvostelut. Lisäksi jokainen voi itse aina valita toimia asiallisesti, vaikka joku muu ei siihen kykenisikään.




Rakas aviomieheni&minä pikkuvaimo = Meidän Family.


<3

Toivotan lopuksi onnea ja rakkautta ja rohkeutta kaikille uusperheiden vanhemmille. Vaalikaa ja hoitakaa suhdettanne ja olkaa onnellisia siitä mitä olette. Itse olen ikionnellinen omasta rakkaasta aviomiehestäni, ja meidän avioliitostamme sekä perheestämme johon syksyllä syttyy pieni iltatähti! 

Ps: Ensi kerralla taas enemmän myös raskauteen liittyviä kuulumisia.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Teinipojan kanssa keväistä sisustussuunnittelua

Life Is A Highway!

Kesämökki ulkomailta