Kesämökki ulkomailta


Unelmia ja haaveita pitää olla. Me suomalaiset olemme saaneet lapsesta asti oppia että ”vaikeneminen on kultaa” ja ”vaatimattomuus on hyve” ja ”ei kyntömies vakoaan valitse” vai miten se meni? Meidän pitäisi siis hiljaa taapertaa arjen sankareina sitä polkua jolla satumme syntymästä alkaen olemaan.



Jokainen voi valita oman asenteensa elämään.


Olen saanut 42-vuotisen elämäni varrella myös vaikutelman, että me suomalaiset olemme kateellista kansaa. Olemme uteliaita naapurien suhteen, ja kasvotusten hymyilemme kohteliaasti mutta selän takana panettelemme heitä jotka menestyvät tässä elämässä, tai erottuvat massasta. Usein tällainen panettelu on ihan julkistakin. 

Mielestäni kateellisuus ja toisen panetteleminen on moukkamaista, pikkusieluista, myrkyllistä ja noloa. Tunnen myötähäpeää, olenhan itsekkin myös suomalainen. En suostu panettelemaan naapuriani ekä kadehtimaan toisten onnea tai menestystä. Itse ajattelen ja tiedän, että toisen ihmisen onni ei ole meiltä muilta pois, vaan pelkästään lisää hyvää sekä positiivista koko maailman yhteiseen ”hyväpankkiin”.



Reissuonnea...

...ja arjen onnellisia pieniä hetkiä.


Kesämökki Amerikasta? Kyllä vain se on yksi unelma, ja hakusessa. On ihana selailla taloilmoituksia, tutkia valtavasta Amerikan kartasta eri alueita ja haaveilla tulevaisuudesta. Ajatella jos perheemme viettäisi joka vuosi osan ajasta Amerikan mökillä, ja vaikkapa vuokraisimme sitä paikkaa sitten sen muun ajan? En tiedä ketään joka toimisi näin, mutta en usko että olemme ainoita kuitenkaan. Tekisinkö töitä Amerikassa siellä ollessamme? Kävisikö tyttäremme siellä sitten koulua? Kuinka ihanaa on haaveilla ja suunnitella!



Dream Big Baby!


Ovet ovat avoinna kun uskaltaa 


Tämä kivimökki puolestaan sijaitsee Brionessa, Sveitsissä.


Unelmat saavat ihmisen katsomaan luottavaisena tulevaisuuteen, aivosolut luovat uudenlaisia yhteyksiä ja syntyy ideoita. Eivät kaikki haaveet toteudu, joskus ne vaihtuvat uusiin tai jäävät vain mielikuvien tasolle muistiin. Unelmointia ei kannata pelätä. Suomessa on sananlasku ”joka kuuseen kurkottaa se katajaan kapsahtaa” ja se opettaa meitä pienestä pitäen varomaan unelmointia, mistään isosta ja ihanasta ei saisi haaveilla sillä huonosti käy. Nämä vanhat sanalaskut saisivat jo jäädä unholaan. Ehdotan tilalle uusia, kuten esimerkiksi ”unelmoi aina suuria ja jokin unelma toteutuu varmasti”!

Kasvatetaanko yhdessä uusi suomalainen sukupolvi joka uskaltaa unelmoida ja luottaa tulevaisuuteen, sukupolvi joka ei pelkää epäonnistumisia? Annetaan lapsille lahjaksi hyvä itsetunto ja luottamus elämään, annetaan esimerkki heille siitä että myös lähimmäisen puolesta voi iloita ja olla onnellinen.


Kaikkea hyvää toivottaen: Pikkuvaimo.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Teinipojan kanssa keväistä sisustussuunnittelua

Life Is A Highway!