Rakkautta talvipakkasessa

Pikkuvaimo 12/2018

Suomen talvi antaa nykyään odotuttaa itseään aiempaa kauemmin. Ainakin minusta tuntuu siltä. On sellainen hämärä muisto, että lapsuudessani talvet olisivat alkaneet aiemmin ja olleet sekä lumisempia että kylmempiä. Toki asuin Oulussa tuolloin, ja luonnollisesti aika kultaa muistot. Luulisin.



Miss Marina isin&äitin kanssa ensimmäistä kertaa pulkkamäessä 25.12.2018 <3

Jouluviikolla ilmestyivät yhtäkkiä postikorttimaiset talvimaisemat ja pakkaset lumikuorrutteen kera! Ihan huikean kaunista! Ja kylmää -21. Meillä kotona jäätyi vesikalusto ja olimme miltei koko jouluviikon ilman vettä. Kuitenkin meidän pieni perhe  pärjäsi kolmisin ihan hyvin, vettä saatiin haettua anoppilasta ja suihkussa käytiin siellä sun täällä. Putkimies olisi laskuttanut 1500e pelkästä pihaan saapumisesta joulupyhien aikana, joten kärsivällisesti odottelimme ensimmäiseen arkipäivään ennen ammattiavun pyytämistä.






Lähdimme vesikatastrofin selviämisen jälkeen Tampereelle "joulun viettoon". Alkuperäinen kohde oli ollut Turku, mutta se jouduttiin perumaan. Tampereella kävimme kiipeilemässä ja Marina löysi taas uusia ystäviä kiipeilykeskuksen nuorista miehistä. Varsinainen ihmismagneetti tämä tyttäremme! Ja mukava taas huomata miten seurallista porukkaa kiipeilijät ovat, niin ulkomailla kuin täällä kotisuomessakin.

Yövyimme Tampereen keskustan Scandicissa, kuten moni muukin lapsiperhe vaikutti tekevän. Saunaosastolla Marina pääsi polskuttelemaan lasten uima-altaaseen. Vesi olisi saanut olla hiukan lämpimämpää, muutoin ei mitään valittamista. 1-vuotiaan kanssa saunominen ja suihkuttelu, pukuhuoneruljanssista puhumattakaan oli tietysti omanlaistaan actionia. Jos hotellit haluaisivat panostaa lapsi- tai vauvaperhepalveluun, ehdottaisin että vauvan kanssa liikkuville olisi oma pieni lukittava pukukoppi. ja että vauvan kanssa suihkutteleville olisi oma suihkuallas, jossa vauva pysyisi paremmin aloillaan ympärillä olevien reunojen ansiosta. Lisänä tuo jo aiemmin mainitsemani lämmin vesi lastenaltaaseen niin a vot!

Marina tyhjensi Scandicin joulukuusen tehokkaasti koristeista

Se rakkaus? Talvipakkasessa. Rakkaus on ihmeellinen asia. Se venyy ja paukkuu, kuin sitkeää liisteriä tai kuumaa liimaa. Rakkaus ei tunnu katkeavan millään. Se odottelee pakkasen jäädyttämänä horroksessa ja herää pienimpäänkin auringonsäteeseen. Vauvaperheen arki on yllättävän rankaa monin eri tavoin. Vauvan ja taaperon tarpeet ylittävät kaikki muut tarpeet, ja joidenkin aikuisten voi olla vaikeaa luopua omasta ajastaan. Sanoin aviomiehelleni, että mitä tyytyväisempi ihminen osaa olla nykyhetkestä, ja mitä rauhallisemmin suhtautuu ympäristön erilaisiin ärsykkeisiin, sitä onnellisempi ja levollisempi yksilö on.




Seksielämälle täytyy löytyä aikaa. se liimaa pariskunnan yhteen ja palauttaa rakkauden juurilleen. Läheinen seksi joka saa naurun pulppuamaan ja ilon valloilleen. Ilo, nauru ja rakkaus tekevät ihmiselle hyvää. Läheisyys rentouttaa ja tuo turvaa sekä luottamusta. Vauvaperheessä täytyy sietää sitä että aikuisten välinen läheisyys joutuu välillä tauolle ja energiavaje aiheuttaa etäisyyttä. Se kuuluu elämään, ja sitä ei kannata säikähtää.

  


Meidän perheen toinen vauvatalvi ja Marinan 1-vuotistalvi on kääntynyt jo kevääseen. Suuri muutos tapahtuu huomenna maanantaina kun minä lähden kokopäivätöihin. Maanantaista perjantaihin lähden kotoa klo:6:30 ja sitten junalla Tikkurilaan. Illalla olen klo:17 takaisin Hyvinkäällä, ja haen Marinan tarhasta noin klo:17:15. Isi vie Marinan aamulla tarhaan ennen töihin lähtöään. Hurja muutos kotona vietettyihin äiti&vauva-päiviin.

Olen ahdistunut ja stressaan tätä muutosta, vaikka luotan siihen että kaikki sujuu hyvin. Tuntuu että mitä vanhemmaksi tulen, sitä pelottavampia ja ahdistavampia ovat muutokset. Sitä näin nelikymppisenä huomaa olevansa samanaikaisesti sekä vahvempi kuin ennen ja hauraampi kuin ennen. Äitiys tuo tietysti oman lisämausteensa tähän tunteiden sekamelskaan. Kaikesta huolimatta uskon siihen että jos ei hyppää junan kyytiin, joutuu jäämään laiturille itsekseen ihmettelemään. Onnellista tätä vuotta 2019 kaikille tasapuolisesti!

A & M 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Teinipojan kanssa keväistä sisustussuunnittelua

Life Is A Highway!

Kesämökki ulkomailta