Sylini on koti.


SYKSY 2018
Schwizerland 2016

Syksy saapui tuoden syksyn tunnelman taas tullessaan. Sytytin pieniä tuikkuja terassille pimeyteen saunan jälkeen. Istuin siellä yksin hiljaa vielä pitkään sen jälkeen kun mieheni oli poistunut sisälle lämmittelemään. En tuntenut kylmää, tunsin haikeutta. Tunsin ikävää ja surua, tunsin rakkautta.


Syksy on vienyt mukanaan minun rakkaita ihmisiäni. Tuonut kuoleman tullessaan ja kietonut minut suruun. Rakkauden kääntöpuoli ei ole viha, vaan suru. Kuten tätini sanoo, suru on etuoikeus, suru on tarina rakkaudesta. Ja rakkaus puolestaan, rakkaus on ikuista.


Terassilla istuessani kuuntelin pimeää pihaa. Suuret vanhat puut humisivat tuulessa. Syksy soitti käppyräisiä oksia kuin sinfoniaa ja paiskoi lehtiä ympäriinsä. Tuuli nosti hiuksiani ja sai minut kietomaan käteni tiukemmin jalkojeni ympärille. Tuikut valaisivat luoden lepattavaa valoa pimeyteen, siinä oli hyvä olla.

Syksy Kalajoella

Pieni ”miau” kuului yhtäkkiä ja kissamme Väpä tassutteli luokseni. Menimme yhdessä sisälle lämpimään, otimme iltapalaa. Palkinnoksi sain lämpimän puskun ja kehräystä. Mieheni oli kaatanut ”pikkuvaimolle viiniä viikonlopun kunniaksi” joten menin lasini kanssa olohuoneeseen. Suru jäi siihen hiljaa olkapäälle, elämä ja arki puolestaan tuli syliin asti.


Katselin sohvalta käsin täysinäistä kirjahyllyäni ja hain katseellaani lempikirjojani. Niitä joita luen aina uudestaan ja uudestaan. Nykyään vauvaperheen arjen keskellä lukeminen on harvinainen nautinto minulle, mutta tulevaisuudessa tulee taas minun "lukuaikani"!

"Tähdet putosivat kaikki syliini, kuin lämpimät tähkät." -Rakel Liehu.



Yöllä rutistin nukkuvan vauvani syliin ihan lähelle, silitin pientä untuvaista päätä ja nuuskuttelin vauvan tuoksua. Pieni käsi tarrasi minua yöpaidasta ja siinä me nukuimme sylikkäin. Kuten aina.
Minun elämäni parhaita hetkiä, kallisarvoisia aarteita. Rakkaat nämä kaikki kolme sylissä viipyilevää lastani.

Sylini on minun lasteni koti, heidän turvapaikkansa nyt ja aina.


 

Syysterveisin: Pikkuvaimo.

PS: Testaan tässä samalla blogitekstin asettelun ja muotoilun erilaisia vaihtoehtoja.. jatkan harjoittelua!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Teinipojan kanssa keväistä sisustussuunnittelua

Kesämökki ulkomailta

Life Is A Highway!