Mom of three, her body and sports!

Olen 39-vuotias nainen joka on synnyttänyt kolme lasta alakautta. Siitä ei sen kultaisempaa kruunua saa kuin lapsettomatkaan naiset, mutta tässä asetelmassa on mielestäni hyvät lähtökohdat urheilumotivaatiolle!







Minä Itävallassa 2016 ja synnytyssalissa 2017

Vartaloni on joutunut koville kolmen raskauden ja synnytyksen aikana. Selvisin ilman mitään isompia vaivoja, ja raskauksiani voisi luonnehtia helpoiksi, mutta vartaloni on tottakai muuttunut. Ja vaikka ulkopuolinen ei näitä muutoksia havaitsisikaan, tunnen ne itse nahoissani.




Kesä ja äitikroppa 2018

Pohdin tässä raskauksien ja iän omaan kehoooni tuomia muutoksia. Olen aina ollut hyväkuntoinen ja hoikka, jopa alipainoinen nuorempana. Olen aina nauttinut kaikenlaisesta liikunnasta, ratsastus, tanssi ja juoksu lempilajeinani. Ennen lapsia pystyinkin harrastamaan mitä halusin ja milloin halusin. Kävin  esimerkiksi usein yöllä rullaluistelemassa, nautin tuolloin sekä vapaudesta että urheilun mukanaan tuomasta  hyvästä väsymyksestä.

Kuntoni ei enää ole sama kuin 24-vuotiaana ennen ensimmäistä raskauttani. Tiedostan kyllä että olen jo nelikymppinen ja että se jo aiheuttaa muutoksia kehossani. Kolmas raskaus 38-vuotiaana oli rankin kaikista, vaikka se sujuikin aika vaivattomasti. Silti tunsin oloni raskaammaksi kuin ikinä aiemmin.

Lisäksi kolmannesta raskaudesta palautuminen oli yllättävän hidasta. Pitkään kannoin tyhjää pehmoista vatsapussukkaa ja synnytyksen jälkeistä turvotusta jaloissani. Tunsin oloni puupökkelöksi.

Nykyään kun aivastan yllättäen tai nauran hervottomasti hekottaen, minulta saattaa pissat lirahtaa housuun yllättäen. Todella raivostuttavaa! Eli lantionpohjalihakseni eivät nekään ole tällä hetkellä priimakunnossa.

Rintaliivikokoni on kutistunut ennen raskauksia olleesta C-kupista A-kuppikokoon. Onneksi "malli" on sentään samantapainen kuin ennen, mutta silti kouriintuntuva muutos tämäkin!

Ja lopuksi oma kehonkuva. Sen kanssa olen ollut ihmeissäni näiden muille ehkä huomaamattomien mutta minulle itselleni näkyvien muutosten takia.

Tällä hetkellä suhtaudun huumorilla kehoni muutoksiin, ja olen onnellinen sekä kiitollinen näistä synnyttämistäni terveistä lapsista. Aion olla tyytyväinen itseeni tällaisena kuin olen, paitsi että haluan nykyistä parempaan kuntoon. Olen tyytyväinen siihen että kehoni on kestävä ja luja, eikä minulla onneksi urheiluharrastuksistani huolimatta ole mitään vammoja.

@Pinterest

Aion pitää itsestäni ja vartalostani huolta, aion nostaa kuntoani! Kuten ylläoleva teksti sen kiteyttää, suurin työ käydään pään sisällä. Eli tarvitaan motivaatiota ja päättäväisyyttä kunnon kohotusta varten.




Running Mom

Kohotan kuntoani nyt juoksemalla. Suunnitelmissa on kuntosalilla sekä uimahallissa treenaaminen talviaikaan. Tällä hetkellä käyn 2-3 kertaa viikossa juoksemassa. Juoksen 30-45min lenkkejä. Teen intervalliharjoituksia, eli juoksen välillä kovaa kovempaa täysiä ja sitten taas hitaammin. Jos jalka tuntuu tosi raskaalta, kävelen pari minuuttia juoksun välissä. 

Kotona suihkun jälkeen yritän muistaa ja jaksaa venyttellä. Vatsa- & selkälihastreenit aion jättää kuntosalille, sillä olen huono tekemään lihaskuntoharjoituksia kotona.

Mihin tähtään? Haluaisin juosta 7km lenkkejä esimerkiksi 50-60min vauhtiin. Esimerkiksi ensi keväänä. 

Mikä on palkitsevaa? Se että huomaan jaksavani lenkki lenkiltä paremmin. Huomaan että kehoni reagoi treenaamiseen ja kuntoni nousee. Se on erittäin palkitsevaa ja motivoivaa!




@Pinterest

Ravitsemus? Sitä en oikeastaan ole miettinyt, sillä tähtäimessäni ei varsinaisesti ole painonpudotus vaan tosiaan kunnon kohottaminen. Meillä kotona ei edes ole vaakaa, sillä mielestäni hyvä olo löytyy ensisijaisesti itsestä sisältä eikä vaa'an lukemista. Syön oikeastaan kaikkea, ja pääsääntöisesti kohtuudella. Jos jotain tekee erityisesti mieli, syön sitä. Pääasia että muistan syödä tarpeeksi ja säännöllisesti, kuitua ja kasviksia sekä lihaa ja maitotuotteita. Näillä mennään!

Suosittelen liikuntaa ja liikkumista kaikille, se on kuin sijoitus tulevaisuuteen, omaan terveyteen ja hyvinvointiin! Jokainen liikkukoon itselleen sopivalla tavalla ja sopivasti, urheileminen kyllä palkitsee harrastajansa aikanaan :).









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Teinipojan kanssa keväistä sisustussuunnittelua

Kesämökki ulkomailta

Life Is A Highway!