Sivut

tiistai 10. huhtikuuta 2018

Perhelomailua funikulaarin ja Madonna Del Sasson merkeissä


Viimeiset päivämme Sveitsissä käytimme kunnon löhölomailuun! Tai siis tarkoitus ainakin oli vain rentoutua ja lomailla, eikä urheilla ja puuhastella jokseenkin sekopäiseen tapaan kuten me yleensä teemme. Muutama turistikohdekkin meillä oli jo mietittynä, kuten Madonna Del Sasson luostari ja paikallinen gondolihissi.

Madonna Del Sasso
Pikkuvaimo ja Marina valmiina lomapäivän viettoonMadonna Del Sasson luostari on yli 500 vuotta vanha. Se sijaitsee korkealla Locarnon kaupungin ja Lago Maggioren yläpuolella kalliorinteessä, Orselinan kylässä, Sveitsissä. Tarinan mukaan kirkon rakentaminen tai sen suunnittelu sai alkunsa kun paikallinen fransiskaanimunkki näki ilmestyksen Neitsyt Mariasta 1400-luvun lopulla.

Luostarin rauhaa ja upeita maisemiaTutustuimme Madonna Del Sassoon koko perhe, me vanhemmat Marinaa ja hänen rattaitaan pitkiä portaita kantaen. Tarvinneeko edes mainita että oli kevään kuumin ja hikisin hellepäivä kuten meidän reissuillamme tuppaa aina olemaan, vuodenajasta riippumatta. Luostari oli todella vaikuttava ja kaunis, suosittelen ehdottomasti kaikkia muitakin Sveitsin matkalaisia vierailemaan siellä!

Isi ja Marina porrastaipaleella
Hiiop taas yhdet portaat kiivettävänä!Hikisen porrasurheilun jälkeen pysähdyimme tasanteelle syöttämään Marinaa ja kävimme vuorotellen sisällä kirkkosalissa. Viileän kirkkosalin upeat freskot sekä uskonnolliset patsaat ja taulut olivat huikean kauniita, ja loivat hartaan tunnelman. Siellä oli matkalaisten hyvä hiljentyä ja rauhoittua. Istuin kovalle puupenkille ja ristin käteni. En muista milloin olen viimeksi rukoillut, ehkäpä tyttäremme syntymän yhteydessä.

Madonna Del Sasson kirkkosaliHalutessaan voi kirkkosalissa tai sen ulkopuolella sytyttää kynttilän, niille erikseen varatulle paikalle. Lähtiessämme sain otettua luostarin näköalatasanteelta vielä upeita maisemavalokuvia, matkamuistoksi tästä reissusta.

Madonna Del Sasson hämärässä loistivat kymmenet pienet tuikutTietääkö kukaan mikä on FUNIKULAARI? No minäpä kerron. Madonna Del Sasson luostarille pääsee alhaalta Locarnosta esimerkiksi funikulaarilla. Se kulkee päivisin 15 minuutin välein ylös ja alas. Funikulaari on kiskoköysirata, eli jyrkillä rinteillä käytettävä kuljetusrata. Wikipedian mukaan maailman jyrkin funikulaari ”Scenic Railway” sijaitsee Australiassa.


Meidän perheemme sai Marinan jo miltei rasittaviksi muodostuneet ”kätevät” matkarattaat mahdutettua funikulaariin. Tosin taas täytyi kantaa sekä rattaita että tytärtämme akrobaattisin tavoin päästäksemme funikulaarin ovelle asti. Itse kyyti oli miellyttävää sekä ylös- että alaspäin. Matkustus oli halpaa, hintaa en valitettavasti muista sillä mieheni kipaisi ostamassa liput. Täytyy nyt tähän väliin sanoa että liikuntarajoitteisia ihmisiä varten näissä Sveitsiläisissä lomakohteissa olisi kyllä paljon paranneltavaa!
<3

Pikkuvaimo löysi pikku suklaapuodin Locarnosta


Alhaalla Locarnon kaupungissa meitä oli vastassa palmupuiden varjossa kimmeltävä Lago Maggiore satamineen. Oli ihanaa kävellä yhdessä rakaan aviomieheni ja Marinan kanssa rantabulevardia. Pieni tuulenvire puhalsi järveltä, ja kaikkialla oli vihreää ja vehreää, kukat kukkivat monissa eri väreissä ympärillämme. Hetken tunsimme oikeasti lomailevamme ja rentoutuvamme. 
Sveitsin kevät!Seuraavassa kirjoituksessa pikkuvaimo kertoo toisesta ”löhöloma”-kohteestamme, eli siitä kun perheemme lähti gondolihissillä kohti korkeuksia...!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ja palaute ovat tervetulleita, niin risut kuin ruusutkin! Kiitos.